ENDODONȚIE

SERVICII

ENDODONȚIE

Nu se pune problema  importanței păstrării tuturor dinților naturali cât mai mult timp, chiar dacă progresele stomatologiei acutale permit înlocuirea dinților cu dispozitive tot mai performante. Dinții permanenți au fost creați să dureze o viață. Oricât  de puternici și durabili sunt dinții, nu fiecare persoană ajunge la bătrânețe cu toți intacți. La Clinica Duo Dent, facem tot ce putem să îți păstrezi dinții naturali ori de câte ori este posibil.

 

Tratamentul canalului radicular

Durerea și disconfortul unui dinte infectat pot fi foarte mari. Repetarea acestor episoade acute duce la o infecție atât de mare a dintelui și osului incât să fie necesară extracția dintelui. Cu toate acestea, tratamentul canalului radicular poate fi capabil să-l salveze, dacă există condiții potrivite. Mai simplu spus, tratamentul canalului radicular este procesul de îndepărtare a nervului, lăsând intactă partea sănătoasă a dintelui.

Există trei straturi la un dinte: smalțul (care este stratul extern dur), dentina (care este mai moale) și pulpa (unde este nervul dintelui și vasele de sânge). Caria începe pe partea exterioară a dintelui și, lăsată necontrolată, va distruge smalțul și dentina. Atunci când caria a ajuns în dentină, poți simți sensibilitate dacă mâncarea și băuturile sunt calde sau reci.

Dacă nu se face obturație, caria continuă până când atacă pulpa. În acest moment, majoritatea oamenilor simt disconfort sau durere. Durerea va crește în intensitate cât timp e afectat nervul, după care dispare. Dar nu ar trebui să fie motiv de relaxare! Nervul este distrus și bacteriile îl vor descompune, rezultând infecția. Fără tratament, aceasta se dezvoltă și poate provoca un abces la vârful rădăcinii dintelui. Sistemul imunitar al organismului se luptă cu bacteriile, care creează toxine. Aceste toxine pot dizolva osul din jurul dintelui. În cazuri grave, infecția poate trece în sânge.

Tratamentul canalelor radiculare oferă ameliorarea durerii pentru dinții infectați!

Instrumente speciale sunt utilizate pentru a îndepărta nervul mort din dinți și pentru a curăța infecția. După ce zona a fost suficient curățată și sterilizată, canalul rădăcinii este umplut cu un material special pentru a preveni intrarea bacteriilor. Dintele este apoi reconstruit. De obicei, propunem acoperirea cu  o coroană dentară care să protejeze dintele și să îi ofere rezistență.

La Clinica Duo Dent specialistul endodont are la dispoziție ultimele tehnologii ca să îți poată asigura cel mai bun tratment. Microscopul dentar îi oferă mărirea necesară să vadă ce face în orice moment, nu doar să simtă (cum se întâmpla mai demult). Microscopul operator aduce mărire și iluminare, oferind cele mai bune condiții pentru a obține informații vizuale complete. Un aspect extrem de important, având în vedere că endodonția (ca toată stomatologia) este tehnică și știință concentrate în miniaturi hand-made, pentru a căror realizare trebuie să se vadă detaliile foarte clar.

Un dinte infectat poate provoca o mare durere și poate interfera cu activitățile tale de zi cu zi. Contactează astăzi Clinica Duo Dent pentru a face o programare. Vom avea grijă de infecția dintelui tău și, dacă este posibil, îl vom salva tratând canalul radicular.