SERVICII

SERVICII

PROFILAXIE

Pe lângă cultivarea unor obiceiuri bune de igienă orală la domiciliu, cea mai bună modalitate de a-ţi păstra zâmbetul strălucitor și sănătos este să faci controale dentare periodice și igienizări profesionale cel puțin o dată pe an. Vizitele periodice pentru îngrijiri stomatologice generale îţi vor permite, de asemenea, să te adresezi eventualelor probleme înainte de a se transforma în  probleme grave.

Scopul nostru este să ne asigurăm că fiecare pacient are cea mai bună sănătate orală. Noi facem partea noastră ajutându-te să o mențineți. Controale dentare regulate îţi vor economisi timp și bani. Când observăm probleme care încep să apară, avem grijă de ele imediat.

Examinările orale complete și  igienizările dentare profesionale îţi vor menține zâmbetul sănătos și frumos. Contactează Clinica Duo Dent  și programează  următoarea vizită. Nu mai amâna drumul la stomatolog și dă acest telefon astăzi.

Consultații dentare complete

Consultațiile noastre stomatologice nu se referă doar la găsirea cariilor și a bolilor gingivale. Cu toate acestea, suntem mereu atenți la astfel de probleme.  Examenele cuprinzătoare identifică problemele potențiale. Detectarea precoce a posibilelor alinieri necorespunzătoare la copii poate duce la corectarea sau la evitarea viitoarelor extracții ale dinților. Analiza contactelor dentare și a mișcarilor mandibulare duce la descoperirea și tratarea timpurie a posibilelor probleme articulare temporo-mandibulare și abrazii (tocirea dinților) generalizate.  Boala parodontală este o boală greu de stopat, dar  în primele faze intervenţii minore pot reduce viteza de evoluţie până la stopare.  Cancerul oral sfârşeşte pematur mii de vieți, dar diagnosticul precoce poate duce la rezultate care să vă salveze viața.

Oferim pacienților noștri examene stomatologice complete la Clinica Duo Dent.

Igienizări profesionale, Detatraje

Această parte importantă a vizitei tale stomatologice nu numai că ajută la prevenirea cariilor dentare, ci ajută si la menținerea sănătăţii gingivale. În timpul igienizărilor vom verifica şanţurile (parodontale) din jurul fiecărui dinte, putând identifica dacă aveți gingivita sau începutul bolii parodontale. Depunerea plăcii în zone greu accesibile poate provoca probleme în timp. O curățare bună elimină această acumulare și lasă gura şi dinţii proaspeţi și curaţi.

Depunerile vechi de placă se pot calcifia, rezultând tartrul dentar – inestetic, urât mirositor, dar mai ales foarte periculos prin rezerva de bacterii pe care o  reprezintă. Igienistul îl va îndepărta înainte de a produce probleme (dacă vii periodic), iar tu vei avea grijă apoi să nu se mai depună.

Igienizările profesionale îţi vor menține zâmbetul sănătos și frumos. Sună azi la Clinica Duo Dent.

Gutiere pentru Bruxism şi anti-sforăit

Bruxismul la adulți poate fi sursa multor probleme, de la tocirea prematură a dinţilor, dureri de cap sau articulaţie temporo-mandibulara până la lipsa de somn.

Primul pas în tratarea bruxismului este diagnosticul adecvat făcut de către medicul  stomatolog. Perioade scurte de scrâşnire a dinţilor sunt frecvenţe pentru oameni în perioadele de stres extrem. Când factorii stresanţi dispar, scrâşnitul dinților se oprește. Devine însă o problemă atunci când continuă şi după. Tratamentul poate ajuta la reducerea sau eliminarea problemei.

Încleștarea dinților este, de asemenea, o problemă și apare adesea în perioade de stres extrem. Pune o presiune suplimentară asupra dinților și poate duce la ruperea sau fisurarea lor sau a lucrărilor. Încleștarea dinților pune de asemenea un stres suplimentar asupra mușchilor maxilarului. Acest lucru poate duce la dureri de maxilar, dureri de cap, de gât sau umăr. Să înveţi cum să gestionezi situațiile stresante poate să ajute. Uneori, însă sunt necesare şi alte măsuri directe de protecţie a dinţilor.

Încleștarea și abrazia (tocirea) dinților pot fi oprite cu o protecție pe timpul nopţii: gutiera de bruxism. Acest dispozitiv este conceput pentru a se potrivi peste dinți și pentru a preveni frecarea lor. Există diferite tipuri de gutiere. După ce a diagnosticat gravitatea bruxismului sau încleștarea, dentistul vă va sfătui cu privire la cel mai bun tratament și / sau ţip de protecție de noapte pentru situația dvs.

Sforăitul – o altă problemă. Studii mai recente arată ca gutierele pot îmbunătăţii situaţia, repozitionand mandibula astfel încât căile aeriene superioare să fie eliberate.

Programează-ți o întâlnire cu medicul la Clinica Duo Dent astăzi, astfel încât să poți preveni bruxismul și încleștarea dinților. Tu și partenerul tău veți dormi, în sfârșit, mai bine!

Sigilări

Dinții erupți recent au o formă dominată de un relief accentuat, cu șanțuri, fosei şi creste bine definite. Ca un relief montan. Ei erup într-un mediu ostil, în care mai exista dinţi de lapte, de cele mai multe ori cariaţi şi în care igiena nu este, de multe ori, cea dorită. În plus, există şi posibilitatea ca , pe alocuri, fosetele să fie atât de adânci, încât să ajungă în dentina.

Pentru a veni în ajutorul pacienţilor în încercarea de a favoriza autocuratatrea şi protejarea dinţilor de atacuri acide în zonekle cele mai vulnerabile, se pot face sigilari dentare. Ele se fac prin umplerea şanţurilor şi fosetelor cu material compozit, asfel încât relieful va fi unul cu văi largi şi dealuri line, mai favorabil igienei dentare, curăţării cu ape de gură.

Dacă ai un copil la vârsta la care erup dinții permanenți, programează-i o întâlnire cu medicul stomatolog la Clinica Duo Dent pentru a-i proteja dinții prin sigilări dentare.

Fluorizări

Dinții sunt acoperiți de cel mai dur țesut din organism: smalțul dentar. Acesta are, în cea mai mare parte a lui, o structură cristalină (hidroxifluoroapatita), ceea ce îi dă rezistentă. Din păcate, chiar și el este atacat de acizii produși de bacteriile din gură. Dacă atacul este întrerupt prin igienă dentară, smalțul se remineralizează. Fluorizarea este acoperirea dintelui cu o peliculă de fluor, care furnizează materialul necesar remineralizării.

Dacă ştii că ai obiceiuri alimentare care expun dinții la atacuri acide puternice și fecvente, sună la Clinica Duo Dent pentru a programa o ședință de fluorizare dentară.