PROTETICA

SERVICII

PROTETICA

Dinții lucrează în echipă, fiecare având rolul lui.  Dacă unul lipsește, ceilalți încearcă să îndeplinească și funcția celui absent. Cu cât mai multe lipsuri, cu atât mai greu va fi pentru cei ramași. Când dinții lipsesc, locul lăsat gol nu e doar inestetic, ci va duce la o cascadă de probleme dentare. Lucrările protetice dentare redau forma și structura dinților, ca să își poată îndeplini funcțiile. Astfel, tu vei rămâne sănătos și vei avea motive să zâmbești în continuare.

Coroane dentare

O coroană dentară este un tratament protetic utilizat pentru a adăuga stabilitate, structură și rezistență unui dinte care le-a pierdut. Un dinte care are o obturație foarte mare sau unul căreia i-a fost scazută rezistența din diverse motive este bine să fie protejat de o coroană dentară. Un dinte care a avut tratament de canal radicular este, de asemenea, mai bine protejat de o coroană. În unele situații, coroanele sunt necesare pentru a reda forma dinților așa încât aceștia să își poată îndeplini toate funcțiile pentru care au fost creați (ghidaje, protective, masticație, suport pentru țesuturi moi, vorbire…) nu doar estetică.

Azi există materiale și tehnologii pentru a rezolva forma și funcția dinților în aproape orice situație. Află cea mai bună alternativă făcând o programare la  Clinica Duo Dent. Zâmbeste din nou cu încredere!

Punți dentare

Dinții lucrează în echipă, fiecare având rolul lui.  Dacă unul lipsește, ceilalți încearcă să îndeplinească și funcția celui absent. Cu cât mai multe lipsuri, cu atât mai greu va fi pentru cei rămași. Când dinții lipsesc, locul lăsat gol nu e doar inestetic, ci va duce la o cascada de probleme dentare. Dinții vecini își pot schimba poziția în timp, înclinându-se spre acel spațiu. Și ceilalți dinți se vor deplasa. Așa se formează obstacole în mișcările mandibulei, traume ale dinților și articulațiilor temporo-mandibulare, cu urmări nedorite pe întreg sistemul dinți-oase-atriculații maxilare.

Tot așa se formează zone mai greu de curătat, unde alimentele răman prinse favorizând dezvoltarea plăcii și a tartrului în zonele greu accesibile. Dinții sunt expuși cariilor și bolilor gingivale mai mult decât în mod obișnuit.

 Închiderea golurilor menține dinții în poziția corectă și previne apariția altor probleme.

 Aceste goluri, cauzate de dinții lipsă, pot fi eliminate cu ajutorul punților dentare. O punte dentară este o lucrare protetică dentară fixă care închide golul dintre dinți, atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc. Acest tratament stomatologic constă în coroane fixate pe dinții vecini spațiului și care susțin dintele care-l înlocuieste pe cel ce lipsește,  așa cum picioarele podului susțin podul. Coroanele se potrivesc pe fiecare dinte adiacent golului. Puntea este cimentată pe dinții stâlpi. Asta dă confort pacientului care o va percepe ca “fiind de acolo”. Este o bună alternativă a protezelor parțiale mobilizabile.

Află cea mai bună soluție pentru a înlocui dinții lipsă, făcând o programare Clinica Duo Dent. Zambește din nou cu încredere!

Proteze parțiale şi totale

Când dinții lipsesc în diferite zone de-a lungul unei arcade, înlocuirea lor poate fi realizată cu implanturi dentare sau punți dentare. Atunci când acestea nu sunt cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă, proteza parțială este o alternativă bună.

Proteza parțială se aseamănă cu proteza totală, dar are o deosebire importantă: se prinde și de dinții prezenți în gură cu sisteme de ancorare. Asta îi dă o stabilitate crescută și un confort în purtare mai mare.

Protezele parțiale pot fi realizate în totalitate din mase acrilice sau pot avea un schelet metalic care susțin masele acrilice care refac dinții și gingiile. Proteza scheletată este o opțiune mai bună față de cea acrilică, ea având sisteme de ancorare mai rigide, precise și estetice, fapt ce o face mai confortabil de purtat.

Dacă nu mai ai nici un dinte și nu poți beneficia de o lucrare protetică pe implanturi, proteza totală este o opțiune care te va ajuta să te alimentezi corespunzător și să zâmbești cu încredere.

Dinții lipsă trebuie înlocuiți pentru a-ți menține cea mai bună sănătate orală. Indiferent dacă ai nevoie să înlocuiești toți dinții sau doar câțiva, lasă-i pe medicii noștri experimentați de la Clinica Duo Dent să te ajute să iei cele mai bune decizii.  Sună astăzi pentru a programa consultația.