CHIRURGIE

SERVICII

CHIRURGIE

Oricine își face griji când aude acest cuvânt. Nu îți putem înlătura toate grijile, dar cea a unui tratament corect o preluăm noi. Cât despre emoții, știm că le ai, dar întreaga echipă este alături de tine și va avea grijă să ți le reducă. Poate de aceea, cei mai mulți dintre pacienții noștri spun după intervențiile chirurgicale că disconfortul a fost mult mai mic decât se așteptau.

Chirurgia nu este placută, dar de multe ori e necesară. Uite ce putem face pentru tine:

 

PRF

Fibrina bogată în trombocite (PRF) poate fi încorporată în aproape toate procedurile de chirurgie orală: extracții ale dinților, implanturi, grefe osoase și elevări sinusale, chirurgie proprotetică, chirurgie parodontalaă.

Folosirea  PRF grăbește vindecarea plăgii chirurgicale, stimulând organismul să accelereze procesele normale. Acesta face ca țesutul moale (gingiile) să se închidă mai repede, iar prin proteinele morfogene osoase (BMP) ajută la dezvoltarea rapidă a oaselor noi. PRF nu este doar un produs, ci este un produs al TĂU.

Se recoltează o cantitate mică de sânge, care este centrifugat pentru a concentra celulele stem într-un dop de fibrină,  în eprubeta. Dopul  poate fi folosit de unul singur, amestecat în grefe osoase sau ca acoperire pentru a proteja plaga chirurgicală. Acest cheag este pur și simplu o parte din tine, sunt cele mai bune celule ale tale, așa că nu poți fi alergic la ele. Ele dau startul procesului de vindecare si îl grăbesc.

Medicii Clinicii Duo Dent îți vor propune acest tratament în majoritatea procedurilor chirurgicale. De ce să nu scurtezi perioada de vindecare si să obții țesuturi de calitate superioară?

Extracții dentare

Încercăm mereu să salvăm orice dinte care mai are șanse de a fi recuperat. Totuși, nu toți dinții mai pot fi tratați, așa încât e nevoie să fie extrași. Alteori, extracția este necesară ca parte a unui tratament ortodontic, chiar dacă dinții nu au afecțiuni. Molarii de minte sunt dinți care fac de multe ori probleme, de aceea ajung să aibă indicație de extracție destul de frecvent.

Dacă ai nevoie de extracție, fi sigur că medicul chirurg de la Clinica Duo Dent va face tot posibilul să treci ușor peste acest moment neplăcut. Sună cu încredere pentru programare.

Implanturi dentare, adiție osoasă

Deja ai aflat despre implanturile dentare din paginile anterioare. În multe cazuri, nu există os suficient pentru inserarea implanturilor dentare. Asta nu înseamnă că se renunță la ele. Adiția osoasă este o tehnică ce vine în ajutor de foarte multe ori. Ea se poate face la nivelul osului sau la nivelul sinusului maxilar.

Echipa de implantologi ai Clinicii Duo Dent are experiență în realizarea acestor manopere, așa încât poți fi sigur că ești pe mâini antrenate. Mai trebuie doar să faci o programare pentru evaluare și zâmbetul tău va fi din nou întreg.

Chirurgie endodontică

Endodonția (tratamentul de canal) realizat în Clinica Duo Dent, facilitate de microscopul dentar și experiența îndelungată în acest domeniu, au rezultate în cele mai multe situații. Există însă un mic procent în care și cel mai bun tratament de canal nu poate asigura dispariția infecției din os, deoarece a fost ori prea mare, ori prea veche, ori amândouă. În aceste cazuri rare, consecutiv tratmentului de canal, se face rezecția apicală. Această intervenție va îndepărta infecția din os și o porțiune din vârful rădăcinii.

Nu îți dorim să fi in această situație, dar dacă se intamplă, nu renunța ușor la dintele cu probleme. Medicii de la Clinica Duo Dent te pot ajuta. Trebuie doar să telefonezi pentru programare.

Chirurgia proprotetică

Pacienții își doresc lucrări protetice frumoase, medicii își doresc pacienți mulțumiți, deci lucrări frumoase și funcționale. Pentru rezultate ideale avem nevoie de condiții ideale. Din păcate, în foarte puține cazuri le avem. Nu e însă motiv de îngrijorare. Medicii Clinicii Duo Dent pot face intervenții chirurgicale proprotetice care să aducă situația din cavitatea orală a pacientului în condiții cât mai apropiate de ideal. Se pot face:

  • Tăierea frenurilor orale scurte sau inserate nefavorabil
  • Plastii gingivale cu remodelare estetică a coletelor dentare
  • Alungiri coronare
  • Remodelări de creastă osoasă

Fară aceste intervenții pregătitoare, vei fi nevoit să faci compromisuri legate de rezultatele protetice. De ce să nu faci lucrurile bine de la început. La Clinica Duo Dent discutăm înainte toate posibilitățile de tratament. Vrei să iei decizii corecte? Sună pentru o consultație.

Chirurgie parodontală

Boala parodontală este o boală care nu poate fi tratată întotdeauna doar cu metode non-invazive (fară chirurgie). De cele mai multe ori, pentru îmbunătățirea vieții pacientului și pentru stoparea evoluției sau reducerea efectelor nedorite ale acestei boli, este nevoie de metode chirurgicale de deplasare a gingiei (pentru acoperirea rădăcinilor dentare expuse),  de îngroșare a gingiei cu adiție de țesut conjunctiv (pentru ca să aibă resurse de apărare mai bune), de chiuretare într-o operație  cu lambou a țesutului inflamat.

Sună azi la Clinica Duo Dent pentru a programa o consultație în vederea evaluării stării tale parodontale. Vom începe cu etapele non-invazive, dar dacă e nevoie suntem pregătiți să facem și chirurgie parodontală.