IMPLANTURI DENTARE​

SERVICII

IMPLANTURI DENTARE

IMPLANTURI DENTARE

Azi, standardul în înlocuirea dinților lipsă este implantul dentar. În ultimii 10 ani, implanturile dentare s-au îmbunătățit, iar rata de succes este foarte mare. Acești factori, alături de estetică, îl fac un tratament dentar restaurator ideal pentru înlocuirea dinților lipsă. Implanturile dentare dau aspectul, funcția și senzația dinților naturali.

Implantul dentar este format din trei părți diferite:

  1. Implantul dentar. Este partea care este plasată în osul maxilarului sau mandibulei și care inlocuiește rădacina dentară. Este un dispozitiv biocompatibil asemănător unui șurub, care este introdus cu atenție în os, într-o poziție precisă. Implanturile sunt de obicei din titan.
  2. Bontul protetic. Această piesă se potrivește pe implantul inserat deja în os și e folosită pentru a ține coroana
  3. Coroana dentară protetică sau suprastructura protetică. Este partea finală a structurii. Coroana este adesea din ceramică (porțelan) pe structura metalică sau integral ceramică și seamănă cu un dinte.

Implanturile pot fi folosite pentru a înlocui fiecare dinte în parte sau pot fi sprijinul unei structuri dentare care înlocuiește toți dinții și se sprijină pe 4/ 6 / 8 implanturi.  

Inserarea implanturilor se face după o analiză atentă și o planificare minuțioasă a tratmentului în toate etapele sale. După plasarea implanturilor în os se așteaptă osteo-integrarea lui, adică vindecarea osului cu atașare pe suprafața implantului. Acest lucru necesită timp (câteva luni). Apoi se fixează bontul pe implant și se realizează lucrarea ( coroana ) pe el.

 Implanturile dentare sunt o simfonie. E nevoie de o orchestră în care talentul individual se manifestă în armonie cu al celorlalți sub bagheta unui dirijor foarte bun. Tehnica este relativ simplă și la îndemana majorității specialiștilor dentari. Diferența o face conceperea planului de tratament dirijat de protetician și executat pe rând și împreună cu chirurgul, esteticianul, ocluzologul și tehicianul dentar.  

Pentru o sănătate orală optimă, dinții lipsă trebuie înlocuiți. Implanturile dentare se dovedesc a fi cea mai bună opțiune din motive estetice și de sănătate orală. Echipa noastră specializată în implanturi dentare îți va oferi soluția potrivită de înlocuire. Contactează astăzi Clinica Duo Dent pentru a programa consultația.